#navbar-iframe { display: none !important; } it's a long journey

it's a long journey


Thursday, July 7, 2011
Apa yang menarik di zon THE MUMMY?

1. anda dapat beraksi begini...



2. anda dapat bergaya sebegini juga


3. anda boleh bertemu jejaka ini ...


atau si tinggi lampai ini



atau.. si jejaka kacak hensem dan menawan ini... eheh ...



4. The Revenge Of The Mummy rides... yeahhhhaaawwwww!!!!!!!!! sila kelik DI SINI

5. boleh makan... Tabouleh...


Posted by wsuzana at 7:55 AM | 0 comments
Wednesday, July 6, 2011
THE LOST WORLD!!!!!!!!!!!!!

1. The lost world ride
Keperluan keselamatan: baju hujan ... konpem kebasahan wooohhhhhh





*jangan risau.. ada dijual di pintu masuk.. dan kalau terlepas pintu tu.. ada mesin yg jual baju hujan ini.

2. The lost world:Dino Soarin

ha ... harus jadi macam kanak2 ... dapat tunggang dinosaur. bila balik tpt kejer... boleh berlagak sambil angkat kening dan cakap dgn kawan "weih... aku dah tunggang dinasour hokay..."

keperluan harus makan dahulu ... sebab nak muntah. perut kosong








3. the canopy flyer





4. Water world .. ni version macam theatre laa... sangat besh

movie


bersambung lagi... kerana dah mengantuk.. bye

Posted by wsuzana at 6:56 AM | 0 comments
kat madagascar ... kami hanya dapat naik ini sahaja ..









http://www.youtube.com/watch?v=MKL3CoImQog


from madagascar, kami teruskan perjalanan dgn sepsg kaki yg sangat cantik ini. harus puji anggota badan sendiri hokay.. (-_-")


kami singgah di rumah... SHREK !!!!!!!!








kami naik enchanted airways

http://http//www.youtube.com/watch?v=0YIyZXqvtdo


Istana Far Far Away ...

masuk dalam ni.. memula rasa.. wah.. jlnnya sangat macam usus... . apa yg besh dalam istana ni? hoaaaaa.. adakah akan ada sang putera kacak, gagah perkasa dan menggiurkan auwww .. yang akan memeluk kita seperti jejaka ini?




okay censored... kita teruskan topik. dalam istana ini akan disajikan kepada anda semua... movie 4d!!!!!!!!!!!!! yeehaaaawwwww!!!!!!!!!!!1 sangat teruja .. . ada 2 jenis seat. kalau bawak anak2 .. leh duduk kat seat yg statik. tapi kalau macam geng2teruna dan anak dara's seperti kami berdua.. i and aiza... maka bolehlah merasa adventure duduk kat seat yg boleh bergerak.... weeeeeeeeeeeeee!!! sangat teruja dan besh kerusi ini. satu pengalaman yg awesome!!!!!!!

tp sebelum masuk dlm panggung gelap itu... anda harus berdepan dgn senario ini...

http://www.youtube.com/watch?v=nktbG5VTOEI&feature=related

akan bersambung...

Posted by wsuzana at 5:21 AM | 0 comments
Monday, July 4, 2011
stucked in this room...
don't know what to do ..

dah kemas beg ... masuk baju dalam almari... hmmm sangat keperempuanan... memang terserlah dari awal lagi sebab bawak beg yg sangat besar. hmmm ..

mula2 memang rasa.. alamak... apesal kena pergi time tengah kalut2 gini...? tgh kena siapkan byk kejer... then kena gi kursus..selama seminggu. huwaaaaaaaaaaa... mahu menangis guwe

*akan bersambung ...

Posted by wsuzana at 7:39 AM | 0 comments
Sunday, May 8, 2011
need the answers?

...




...



...





ask.... don't create stories... ask to the right peoples... just ask him/her... or if this somethng relates with me... just asking me.


tapi sekiranya hendak mengata jugak, mengatalah sepuas mungkin. sampai kamu, kamu, dan kamu semua merasa bahagia. selagi belum mencapai kebahagiaan, jangan sesekali berhenti mengata. teruskan... semoga kamu, kamu dan kamu semua itu memperolehi kebahagiaan yang diinginkan. inilah harga persahabatan yang perlu dibayar untuk harga persahabatan dengan mereka... . satu saja yang perlu diingat, kamu2 itu tidak perlu membayar apa2 pada persahabatan yg saya berikan, kerana apa yg saya pinta hanyalah doa kalian untuk saya merasakan kebahagiaan...dan mendapat apa yang saya impikan

Posted by wsuzana at 4:52 AM | 0 comments
i'm still remember..,

masa kecik2 dahulu perkara paling saya takutkan adalah kena present atau baca sifir depan kelas. saya ada byk butterfly dalam perut ni... hu hu hu... sifir tu memanglah hafal, tapi bab kena present depan kelas tu yg sangat mengarut. dulu saya sangat kemetot. paling kemetot... tapi rambut paling cantik dalam kelas sebab sangat lurus macam buat rebonding. rambut saya memang semulajadi berminyak.. jadi tak menggerbang sangat dan kalau diikat pun konpem pengikat itu akan jatuh sebab sangat licin.

masa sekolah dulu, kalau cikgu karangan suruh bentang kat depan pun, saya sangat kalau boleh mengelak, menepis dan cuba berlari sejauh mungkin dari pandangan cikgu. tapi, cikgu Hasnah memang sukakan saya dan malangnya cikgu Hasnah takder anak lelaki. saya sentiasa disuruh utk baca buku karangan saya di depan kelas. kalau tak suka, dia akan campak buku ke luar pintu. kalau suka, dia akan senyum dan kata... inilah contoh karangan yg terbaik. kalau saya salah tulis karangan, pun dia akan komen... "inilah contoh kalau dalam kelas asyik berangan." tapi saya buktikan pada cikgu Hasnah, saya mendapat A1 dalam SPM. he he he...

kisah seorang pelajar IPTA yang menggantung dirinya di rumah sewa seharusnya menjadi tauladan kepada semua pelajar. apa yagn kita perlukan dalam diri kita dan apa yang kita mahukan dalam kehidupan kita. kita perlu berbalik pada jati diri asal kita.

Jati diri? apa itu jati diri? tiang elektrik ker? hmmm jati diri ni lebih kepada kekuatan dalaman diri kita. apa yang menyedihkan generasi muda kini mempunyai jati diri yang sangat kurang. mereka sangat lemah dan mudah berputus asa. Pernah tak korang generasi muda ni merasa hendak makan cheese cake kat secret recipe, tapi takder duit dan cuma buat muka chomeyl di tepi almari cermin tempat letak kek tu. adakah dengan membuat muka chomeyl itu, anda dapat memakannya? ibarat macam meraih simpati oleh si pengemis untuk mendapatkan sesuap nasi. begitu juga dengan kehidupan seharian. mereka lebih suka rehat sana dan gelak2 serta lepak2... tapi bila rasa lapar, call parent untuk dapatkan duit. macam petik jari dan semua siap terhidang depan mata. sungguh tak sihat kehidupan begini.

berapakah nilai untuk kehidupan sebegitu? langsung tidak berharga... kerana mereka telah banyak kehilangan nilai dlm hidup kekeluargaan, nilai murni dalam hidup. generasi muda sekarang juga sangat cenderung untuk menyalahkan orang lain. yaa itu cara yang paling mudah untuk menyedapkan hati mereka. tetapi adakah itu akan menyelesaikan masalah?

apabila mereka menghadapi kegagalan dalam pelajaran... "Lecturer saya ni mak, tak pandai mengajar mak... itulah sebab saya gagal. " kenapa perlu salahkan lecturer? adakah lecturer dibayar untuk kelas tambahan dan kelas tuisyen? yuran pun rasanya kena bayar dalam 200 lebih saja kan? jadi apakah keistimewaan itu?

apa kata, kalau gagal...dalam mana subjek sila salahkan pen yang murah, salahkan beg yang tak cantik, salahkan kasut yang tak trendy, salahkan kelas yang tak ada air cond, salahkan kipas, salahkan lampu tak perlu salahkan diri sendiri.

padahal, diri pelajar itu yang selalu datang lewat ke kelas. kenapa datang lewat? sebab keluar dengan kawan2 sampai tengah malam; datang lewat sebab main game sampai lewat pagi so tak sedar. kalau tak lewat pun, datang awal tapi berangan dan tidur dalam kelas. balik dari kelas, terus main game dan lepak2 sebab merasakan masing2 dah memang terror subjek tu. selain dari itu, keluar makan dan lepak2 lagi dengan kawan2, balik rumah lepak2 lagi.. dan main motor kat laman rumah. assignment bila nak siap? just copycat from other students. tak pun terus tak hantar. kuiz pun tak dapat jawab. ujian? hmmmmmmmm ada yg buat pakatan untuk boikot dari menduduki ujian. so adakah ini semua masih lagi salah lecturer?

walaubagaimanapun, jangan sesekali mengambil jalan mudah dengan membunuh diri... thanks

Posted by wsuzana at 4:26 AM | 0 comments
Saturday, May 7, 2011
semalam ... berbual bersama seorang sahabat ... membuatkan saya tergelak besar.









apa yang dibualkan semalam? ianya berkaitan dengan su lelaki memberi alasan yang 'cliche' setiap kali enggan mengakui sesuatu hubungan.









straight to the point...









alasan cliche Lelaki ..




1.apabila seorang perempuan mengajak kawan lelakinya datang ke rumah bertemu keluarganya









- "I belum bersedia"




What the ****? sebenarnya bukan dia tak bersedia, tapi sebenarnya









i) alamak... aku tak siap lagi .. camner ni?


= hello... apesal nak siap2 plak? hmm





ii) alamak .. aku nak main2 jer dulu. test market


= woahhhh test market ikan ker apa ni?





iii) apa? tapi ... hubungan antara kita kan hanya teman tapi mesra


= alah... pompuan ni... cepat perasan laa weih...





iv) haish... aku takut laaa... nanti esok harinya bapak dia paksa aku nikah terus dengan anak pompuan dia.. wah... rasa macam tertekan... tertekan nak kena sunat waktu dulu... camner ni.. mana nak lari ni?


= ha ha... ini jawapan paling afdhal... sebenarnya mereka TAKUT!!!!!!!!!! agagagagaggaa...

Posted by wsuzana at 3:34 PM | 0 comments